Recepten

Benieuwd hoe je lekkere en gezonde recepten en traktaties kan maken? Lees dan snel verder!

 

Recept 1: Tosti

2 sneetjes volkoren brood met 1 plak kaas (30+ kaas) en 1 plak gerookte ham. Verhit de koekenpan met een halve eetlepel olijfolie en leg daar de tosti in. Draai de tosti regelmatig om tot dat hij bruin is en de kaas is gesmolten.    Eventueel zou je de tosti ook in een tosti ijzer kunnen doen

 

Traktaties

Jarig zijn is een feestje en daar hoort iets lekkers bij. Je wil graag iets leuks uitdelen. In chips, taart en frisdrank zit veel energie en weinig voedingsstoffen. Er zijn veel andere leuke traktaties die gezonder zijn en dit hoeft niet moeilijk te zijn of veel tijd te kosten. Probeer de traktaties niet te groot te maken. In de recepten staan normale hoeveelheden die je kunt gebruiken voor een traktatie.  

Recept 2: Fruitspiesjes

Neem drie soorten fruit die je lekker vindt ( papaya, meloen, kiwi, mango, ananas, banaan,appel etc). Snijd dit in stukjes en prik ze op een stokje.

Om de spiesjes makkelijk te vervoeren kun je ze in een halve meloen of ananas prikken en smullen maar!

Recept 3: Smoothies

Voor 20 kinderen:

-1500 ml halfvolle yoghurt

-1500 gram fruit (mango, papaya)

-6 bananen

-600 ml sinaasappelsap
 

Doe alle ingredi├źnten in een blender of pureer het met een staafmixer tot een glad mengsel.

Bewaar de smooties in de koelkast.

Koop kleine bekertjes (plastic) om de smoothies in uit te delen.

Recept 4: Kippenrolletje

Voor 20 kinderen:

- 20 plakjes kipfilet of kalkoenfilet (vleeswaren)

- 3 paprika, 2 komkommer en 1 grote wortel

Snijd de groente in reepjes en rol ze in een plakje kipfilet/kalkoenfilet. Bewaar de traktaties in de koelkast.

Warme maaltijd

Recept 5: Antilliaanse kip

voor 4 personen

4 eetlepels zonnebloemolie
4 kippenpoten zonder rugstuk (schaal 1 kg)
2 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
2 blikken tomatenblokjes
1 zak paprikamix (3 stuks, groen en rood en geel), in stukjes
1 kippenbouillontablet
300 g witte rijst

Voorbereiding:

Verhit de olie in een grote braadpan. Bestrooi de kippenpoten met peper en zout en bak ze op hoog vuur 3 min. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze 3 minuten mee. Voeg de tomaten, de paprika's en het bouillontablet toe.

Bereidingswijze:

Breng het gerecht aan de kook en zet vervolgens het vuur laag. Doe de deksel op de pan en laat het op laag vuur ca. 45 min. stoven. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.



Partners: